16de editie - 22 april 2017 - facebook.com/alternatieve.boekenbeurs
Support Campaign International Freedom Battalion of Rojava
BelgiŽ-NL
In het hartje van het Midden-Oosten, is de bevolking van Rojava (Syrisch Koerdistan) in opstand tegen de reactionaire krachten die de regio gedurende decennia onderdrukken. Na de bevrijding van Rojava van Daesh, blijkt dat de inwoners en de talrijke revolutionaire buitenlandse strijders, die hulp boden in die strijd, ongerustheid bezorgen aan de Amerikaanse imperialisten, de NAVO en alle reactionaire en fascistische regimes in het Midden-Oosten : Turkije, Saoedi-ArabiŽ en Iran. Deze grijpen nu in door bombardementen of inmenging, ze repliceren de strategieŽn die tot de oprichting van vele islamitische groepen zoals Daesh, Al Qaeda of Al Nusra geleid hebben ; golems die ontsnapt zijn aan de controle van de kapitalistische landen die hen in eerste instantie vorm gegeven hebben.

Ondanks de dodelijke bomaanslagen, het bombarderen van burgers, massale arrestaties van revolutionairen, voortdurende aanvallen op de populaire guerrillaís en kapitalistisch afdingen, hebben de volksvijanden het enorm moeilijk de bevrijdingsstrijd te onderdrukken. Deze bevrijdingsstrijd wordt door de bevolking van Rojava, Koerdistan en het hele Midden-Oosten gevoerd, maar het zijn vooral de gewapende vrouwen van Rojava die de ergste nachtmerrie van de islamisten zijn.

Na steun te hebben gezocht bij haar gebruikelijke en historische bondgenoten : VS, NAVO, EU, VN, sociaal-democratische en reactionaire regimes, heeft Turkije een brede en repressieve campagne ondernomen doorheen de Koerdische gebieden in Turkije, Irak en SyriŽ, met als belangrijkste doel de revolutionaire aspiraties van de onderdrukte volkeren van Rojava te saboteren.

Help het Internationaal B evrijdingsbataljon bestaande uit communistische, anarchistische en antifascistische strijders die Rojava verdedigen in de geest van de Internationale Brigades in Spanje in 1936. Laten we ze een politieke en materiŽle steun bieden door de financiering van hemostatische verbanden. 60% van de slachtoffers van schotwonden sterven door bloeding tijdens het wachten om hulp : deze verbanden stoppen de bloeding snel en kosten $40 stuk.

Steun de strijd van de revolutionaire volkeren van Rojava en elders tegen de islamisten, de VS, de NAVO en alle reactionaire staten !
organisatie: Ilia vzw ism Infotheek Gent en Infomania Gent, info: aboekenbeurs@yahoo.com