16de editie - 22 april 2017 - facebook.com/alternatieve.boekenbeurs
Rosa
België-NL
Folkingedwarsstraat 16A
9711 JJ Groningen
www.bookshoprosa.org
rosaboek@xs4all.nl
Rosa is een links politieke boekhandel, gespecialiseerd in anarchisme, feminisme, socialisme en verschillende vormen van activisme. Het assortiment bestaat uit tweedehands, nieuwe en antiquarische boeken, tijdschriften, t-shirts, speldjes, buttons, opnaaiers, kaartjes en muziek.
Zoek je informatie over bijvoorbeeld globalisering, bio-industrie of de achtergronden van conflicten in de wereld, dan zit je goed bij Rosa. Zowel introducerende werken als diepgravend vervolgonderzoek is aanwezig. Samen met het Fort van Sjakoo uit Amsterdam brengt Rosa de Boekberichten uit, waarin nieuw verschenen boeken kort worden besproken.

Rosa is een non-commerciële stichting met als doelstelling de bevordering van het politieke bewustzijn en de maatschappelijke betrokkenheid in Noord-Nederland. Daarnaast wil zij bijdragen aan de ontwikkeling van een gelijkwaardige maatschappij met een zelfbepaald leven. Een egalitaire samenleving komt niet vanzelf, en de strijd daarvoor begint bij bewustwording. De medewerkers bepalen gezamenlijk de koers en verdelen onderling de taken: ni dieu, ni maître!
organisatie: Ilia vzw ism Infotheek Gent en Infomania Gent, info: aboekenbeurs@yahoo.com